2007-01-11

Matmuffins

1 1/2 dl filmjölk
1/2 dl smör- eller rapsolja
1 1/2 dl riven lagrad ost
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl Ljust & milt fullkornsvetemjöl (alt grahamsmjöl)
1 msk hel kummin
1 1/2 tsk bakpulver
2 krm salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Rör samman ingredienserna. Klicka ut smeten i muffinsformar. Strö över lite flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen 15–18 minuter. Servera gärna muffinsen ljumna.
Passar utmärkt till soppa eller sallad.

3 kommentarer:

Jezzi sa...

Detta är ett ganska basic-recept. Tänkte testa att lägga i lite mer godsaker ch kryddor i smeten så att muffinsen blir mer matiga. :o)

Jossan sa...

Låter skitgott, kan tänka mig att oliver, soltorkade tomater och feta skulle passa finfint. =)

Jossan sa...

Ska det vara så jättestora muffinsformar eller?