4 kycklingfiléer
olivolja
salt och vitpeppar
lite cayennepeppar
1 msk finriven, färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
rivet skal av 1 apelsin
olivolja
2 dl hönsbuljong
2 dl matlagningsgrädde
saft av 1/2 apelsin
1/2 dl pumpafrön/solrosfrön
Till gratängen:
1 squash
1 äpple
olivolja
salt och svartpeppar
1/2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 gradar.
Lägg kycklingfiléerna på en ugnsplåt. Häll lite olivolja över och strö på salt, vitpeppar och cayennepeppar. Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter eller tills kycklingfiléerna är genomstekta.
Skiva squash och äpple och lägg i en ugnsfast form. Ringla lite olivolja över och strö på salt och svartpeppar. Toppa med riven ost. Ställ in i ugnen i 20 minuter.
Skala ingefäran och riv den fint. Skala och riv vitlöken. Skölj apelsinen och riv skalet.
Häll lite olivolja i en kastrull och tillsätt ingefäran, vitlöken och det rivna apelsinskalet. Blanda och fräs i någon minut. Tillsätt hönsbuljong, grädde och pressad apelsinsaft. Koka på medelvärme i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
Skiva kycklingen och strö över pumpafrön/solrosfrön innan servering.
Hämtat från expressen.se
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar