1 1/2 dl filmjölk
1/2 dl smör- eller rapsolja
1 1/2 dl riven lagrad ost
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl Ljust & milt fullkornsvetemjöl (alt grahamsmjöl)
1 msk hel kummin
1 1/2 tsk bakpulver
2 krm salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Rör samman ingredienserna. Klicka ut smeten i muffinsformar. Strö över lite flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen 15–18 minuter. Servera gärna muffinsen ljumna.
Passar utmärkt till soppa eller sallad.
2007-01-11
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Detta är ett ganska basic-recept. Tänkte testa att lägga i lite mer godsaker ch kryddor i smeten så att muffinsen blir mer matiga. :o)
Låter skitgott, kan tänka mig att oliver, soltorkade tomater och feta skulle passa finfint. =)
Ska det vara så jättestora muffinsformar eller?
Skicka en kommentar