2007-01-09

Smörgåstårta med tonfisk

formfranska ca 30 skivor

Fyllning:
2 st burkar tonfisk i vatten
6 st ägg, hårdkokta
1 st gul lök
5 msk majonnäs
2 msk chilisås
2 dl färsk dill
salt, peppar

Garnering:
4 msk majonnäs
5 st ägg, skivade
250 g räkor
gurka
citronskivor
färsk dill

Koka äggen, finhacka löken och hacka upp nästan all dill, men spara några kvistar för garneringen. Finhacka äggen till fyllningen.Rör ihop ägghacket, löken, tonfisk, majonnäs och chilisås. Blanda ner dill och kryddor och tillsätt eventuellt vatten om det behövs.Gör ett lager med brödskivor och bred ut hälften av fyllningen. Lägg på ett lager bröd till och bred över resten av fyllningen. Lägg på det sista lagret bröd och bred över majonnäs. Garnera med gurkskivor, skivat ägg och räkor. Toppa med dillkvistar och citronskivor.

Inga kommentarer: